Compagnie Paprika

BEELD

Yo Bisschops studeerde plastische kunsten, tekenen, schilderen, sierkunsten en ambachtelijke technieken. Zelf werkte ze zich in in diverse hedendaagse digitale programma’s en media. Ze maakt voornamelijk geïntegreerde kunstwerken voor overheidsgebouwen en artistieke concepten voor hotels. Ze doceert aan de academie Dil’Arte in Dilbeek en aan de Jetse Academie zowel aan kinderen als volwassenen.

www.yobisschops.be

PIANO

Katrien Vercauter studeerde piano, kamermuziek en pianoforte aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Ze houdt van uitersten: het grootse van een moderne vleugel versus de intieme klank van de pianoforte, het fijnbesnaarde kader van Weense klassiek versus het ongebreidelde experiment van hedendaagse muziek. Naast concerteren bij diverse ensembles, geeft Katrien ook les aan de Kunstacademie van Zaventem, en werkt ze vaak educatieve concepten uit voor scholen of culturele instellingen.

ZANG

Griet De Geyter was al van jongs af aan geboeid door de verscheidenheid aan muzikale genres en de mogelijkheden van de stem. Vandaag de dag vertaalt zich dat in de uiteenlopende stijlen en genres die ze op podium brengt: van polyfonie tot hedendaagse muziek in zowel opera, oratorium, lied en kamermuziekwerk.

Griet behaalde masterdiploma’s zang en blokfluit aan het Lemmensinstituut in Leuven, waarna ze haar vocale studies vervolgde in Den Haag en Amsterdam aan de Nederlandse Opera Academie. In 2007 behaalde ze haar masterdiploma in opera ‘magna cum laude’ aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag waar ze ook de ‘Ruim Baan Voor Talent’-prijs ontving.

www.grietdegeyter.be